Våra artister

Våra artister framför arior sceniskt med pianist och kan vid önskemål även interagera med publiken. Vi erbjuder repertoar från alla tidsepoker inom operahistorien, samt operetter och musikaler.

Nedan presenteras våra artister:

Tomas Öhman Tomas Öhman, basbaryton
Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm samt Stockholm Operastudio. Under våren 2015 kan Tomas upplevas som Don Bartolo i Rossinis Barberaren i Sevilia och som kommendören i Don Giovanni. Tomas har mycket stor erfarenhet, bland annat vid Skånska Operan, Läckö Slottsopera, Operafabriken (nordisk turné), Scensångarna, Svenska Operan, Nääs Slottsopera, GöteborgsOperans kör, NorrlandsOperans kör samt Riksteatern.För mer information, besök gärna www.tomasohman.se

Åse-Rakel Bøhn Åse-Rakel Bøhn, sopran
Utbildad Operasångerska på Kunsthøgskolen i Oslo, avd. opera, samt musikkonservatoriet i Trondheim. På Den Norske Opera har Åse-Rakel sjungit rollen som Den yngre jungfrun Bjørnstrup i Den fjerde nattevakt av Gisle Kverndokk. Hon har också varit understudy på DNO som Tosca i Tosca av Puccini, samt rollen som Vitellia i La clemenza di Tito av Mozart.Åse-Rakel satsar brett, och arrangerar också sine egna konserter. Åse-Rakel sjunger alltifrån från opera, pop, visor, musikal och gospel.

Karin Lundin Karin Lundin, sopran
Har masterexamen i sång från Musikhögskolan i Malmö och har tidigare studerat vid Stockholm Operastudio. Den senaste tiden har Karin framträtt i rollen som Pamina i Trollflöjten, varit solist i Beethovens 9:a, medverkat i Parsifal på Malmö Opera, samt vunnit andrapris i Wagner-Sällskapet i Göteborgs Sångtävling för Bayreuth-stipendiet.
Bland tidigare stipendier kan nämnas Lars Lönndahls Resestipendium och Uno Ebrelius Sångstipendium. För mer information, besök gärna www.karin-lundin.com.

Michael Axelsson Michael Axelsson, tenor
Utbildad vid Operahögskolan och Musikhögskolan i Stockholm. Michael har framträtt på Norrlandsoperan, Drottningholms Slottsteater, Confidencen, Dalhalla och Opera på Skäret med roller som Tamino i Trollflöjten, Nemorino i Kärleksdrycken och Ecclitico i Livet på Månen. Under åren 2010–2012 var han anställd vid Landesbühnen Sachsen och gjorde roller som Fenton i Muntra Fruarna och Kolomán Zsupán i Gräfin Mariza.För mer information om Michael, besök hans hemsida, www.michaelaxelsson.se.

Ida NordlundIda Nordlund, sopranUtbildad vid Musikkonservatoriet i Falun och Musikhögskolan i Göteborg där hon 2005 tog sin Master i solistisk sång. Ida har studerat för Märta Schéele, Håkan Hagegård, Barbro Marklund och Jan Södal. Ida har en bred reportoar som omfattar allt från musikal till opera. Hon har arbetat på Det Kongelige Teaters Opera i Köpenhamn och Den Norske Opera.Bland stipendier som Ida fått kan nämnas Svenska enskilda bankens stora sångstipendium och Hugo Alfvéns stipendiefond.

Magnus Wennerberg Magnus Wennerberg, tenor
Master i Opera från Statens operahögskola i Oslo och musikerutbildning i Göteborg. Magnus har studerat för Nicolai Gedda, Jan Södal och Tonny Landy.Magnus har en bred repertoar och har varit solist med Göteborgs symfoniker, Nicholas McGegan, Oslofilharmonien, Johannes Gustaffson samt Norska kringkastningsorkestret, Håkon Daniel Nystedt.

Peter Haeggström Peter Haeggström, baryton Utbildad på musikhögskolan i Stockholm och Operahögskolan i Göteborg.Bland framträdande operaroller som Peter har gestaltat kan nämnas titelrollen i RigolettoSkånska Operan, Fiorello i Barberaren i Sevilla på Opera på Skäret, Sam i Maskeradbalen på Folkoperan, Anton rallare i operan Tokfursten i Vattnäs musiklada samt titelrollen i Falstaff på Artisten i Göteborg.

Matilda Wahlund Matilda Wahlund, sopran
Utbildad på Operahögskolan i Stockholm, Operastudio 67, kammarmusikerutbildningen på Mälardalens högskola samt Birmingham Conservatoire of Music. Matilda har framträtt på Stockholms Operan, Folkoperan och Operadagen i Rotterdam och gestaltat roller som Pamina i Trollflöjten av Mozart, Zerlina i Don Giovanni av Mozart, Bianca i La Rondine av Puccini och Venus i L’Egisto av Cavalli.Utöver sitt arbete som operasångerska jobbar Matilda också som sångpedagog och körledare. För mer information om Matilda, besök hennes hemsida, www.matildaw.se.

Sara Eriksson Sara Eriksson, sopran
Studerar sitt sista år på Operahögskolan i Göteborg. Under våren 2015 vår kan Sara ses på Göteborgsoperans lilla scen i titelrollen i Madama Butterfly i regi av Staffan Aspegren.
Sara har studerat för Bo Rosenkull, Barbara Bonney, Sten Sjöstedt och Anita Soldh samt deltagit i masterclasses för bl.a. Gitta-Maria Sjöberg, Claes Fellbom, Brian Gill, Ingrid Tobiasson, Luciana Serra och Francesca Patané.2013 tilldelades Sara Svenska Wagner-Sällskapets Bayreuth-Stipendium för unga lovande Wagnersångare.

Caspar Engdahl Caspar Engdahl, baryton
Studerar sedan 2013 på Operahögskolan i Göteborg. Under våren 2015 kommer Caspar att synas i HSMs produktion av Ned Rorems Miss Julie, i rollen som John. Caspar har deltagit i masterclasses för bl.a. Barbara Bonney, Gerhard Markson, Torbjörn Liljeqvist, Dorothy Irving, Gitta-Maria Sjöberg, Olle Persson och Claes Fellbom.Vid sidan av solistiska uppdrag har Caspar stor erfarenhet som körsångare och har anlitats för konserter och skivinspelningar av bland andra Gustaf Sjökvists kammarkör och Göteborgs symfoniska kör.